Tesla nuk duhet të përdorë termin “autopilot” paralajmërojnë autoritetet Gjermane

Publikuar më: 18-10-2016

img_2781-800x600Ministria Gjermane e Transportit ka kërkuar nga prodhuesi i shquar i makinave elektrike të mos shfrytëzojë termin “autopilot” i cili mund të shërbejë si burim keqinterpretimesh.

Ministri në detyrë Aleksander Dobrindt shkroi një letër kompanisë ku thoshte: “Me qëllim që të shmangen keqkuptimet dhe pritshmëritë e gabuara të konsumatorëve, kërkojmë që termi “autopilot” të mos përdoret në sistemet e reklamimit,” raportoi gazeta gjermane Bild am Sonntag.

Kjo shënon herën e parë që qeveria e një vendi kërkon nga Tesla të mos përdorë termin “autopilot.” Megjithatë muajt e fundit është vënë re një presion në rritje ndaj prodhuesve të makinave të cilët duhet të shmangin përdorimin e termave “autonome”, “autopilot”, “vetëdrejtuese,” etj.

Gjithashtu Ministria kishte lajmëruar të gjithë pronarët e një makine Tesla që të jenë vazhdimisht vigjilent në drejtimin e makinës pavarësisht përdorimit ose të “autopilotit.”

Në Korrik një njeri humbi jetën ndërsa po shikonte një DVD të Harry Potter ndërsa makina Tesla ishte duke u drejtuar nga sistemi automatik i pilotimit. Kjo ngjarje bëri që Tesla të shkëpuste bashkëpunimin me Mobileye, kompani e cila e furnizonte me sensorë të përdorur nga autopiloti.

Po gjatë këtij muaji Mercedes reklamoi modelin e ri të E-Class i cili ishte i aftë të “ngasë vetvehtev.” Kritikët reaguan duke thënë se makina nuk mund ta bëjë diçka të tillë dhe Mercedes menjëherë hoqi reklamat. (PCWorld Albanian)

Tesla nuk duhet të përdorë termin “autopilot” paralajmërojnë autoritetet Gjermane
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)