Politikani zvicerian fyen emigrantët shqiptarë në Facebook. Rrjeti social i mbyll llogarinë

Publikuar më: 02-09-2015

5701645700672089Rrjeti social Facebook ka bllokuar llogarinë e ligjëvënësit zvicerian Christoph Morgeli për shkak të fyerjeve ndaj emigrantëve ku në qëndër të profilit të tij qëndron një foto e eksodit masiv të shqiptarëve pas rënies së diktaturës.

Një përdorues i rrjetit social kishte raportuar profilin e Morgeli i cili kishte ftuar edhe miq të tij për tju bashkuar kësaj fushate. Facebook mori mesazhe të detajuara lidhur me fyrjet dhe racizimin e Morgeli ku automatikisht bllokoi llogarinë e tij.

CN1aqlkXAAATB2vMorgeli konfirmoi për një gazete zviceriane se llogaria e tij ishte bllokuar. Ai tha se nuk mund të aksesojë llogarinë e tij dhe ishte i habitur për një akt të tillë duke sulmuar mbrojtjen që Facebook i garanton lirisë së shprehjes. (PCWorld Albanian)

Politikani zvicerian fyen emigrantët shqiptarë në Facebook. Rrjeti social i mbyll llogarinë
1 vote, 5.00 avg. rating (92% score)