Microsoft është duke zhvilluar një klient të ri të Skype quajtur Skype for Life

Publikuar më: 21-09-2016

skypePak orë pasi Microsoft konfirmoi mbylljen e zyrave të Skype në Britani, dolën raportimet e para se kjo lëvizje kishte ardhur për një qëllim më të lartë.

Burime të afërta me çështjen thanë për ARSTechnica se faktori i cili ka influencuar në mbylljen e zyrave të Londrës realisht ka qenë një projekti i ri i Microsoft. Kompania ka një numër klientësh në platforma të ndryshme që nga Windows 10-ta tek Linux dhe iOS e Android.

Sipas informacionit që posedon ARS, Microsoft është duke zhvilluar një tjetër klient të quajtur Skype for Life. Ky klient do të jetë një platformë hibride e cila nuk funksionon vetëm në Windows por edhe në Linux, macOS, iOS dhe Android.

Klienti i ri së bashku shërbimin e ngjashëm me Slack, Skype Teams, i cili raportohet gjithashtu se është në ndërtim po zhvillohen në zyrat qëndrore të Microsoft në Redmont. Si rezultat të gjithë klientët e tjerë do të kalojnë në mirëmbajtje dhe ekipet të cilat i zhvillonin do të ishin të padobishme.

Edhe pse Microsoft kishte premtuar se do të ruante integritetin e Skype si një divizion i pavarur brenda kompanisë kur e bleu në 2011-tën për 8.5 miliard dollar, tregon një lëkundje të besimit dhe ndryshime të strategjisë me shërbimin.

Një ish punojës e kompanisë kishte thënë për Financial Times se një nga problemet kryesore të Microsoft me Skype ishte vendimarrja që vinte nga Europa dhe jo Redmonti. (PCWorld Albanian)

Microsoft është duke zhvilluar një klient të ri të Skype quajtur Skype for Life
1 vote, 5.00 avg. rating (92% score)