Kompleti i ri i gërmave të Google funksionon me mbi 800 gjuhë në mbarë botën

Publikuar më: 07-10-2016

noto-796x398Duke synuar që ta bëjë më të lehtë krijim dhe shpërndarjen e informacioneve për të gjithë njerëzit në mbarë botën në gjuhën e tyre, Google ka krijuar Noto, një familje gërmash me kod të hapur e cila përfshin 800 gjuhë dhe 110,000 karaktere.

Kompleti mbulon çdo simbol pjesë e standartit Unicode. Projektit iu deshën 5 vite që të finalizohej dhe ekspertë dizajni dhe topografie nga Monotype dhe Adobe ishin pjesë e ekipit zhvillues.

Emrin “Noto” vjen nga shprehja “No more tofu”, e cila i referohet një fenomeni ku teksti nuk shfaqet si rezultat i mungesës së mbështetjes në disa gjuhë të caktuara.

Kompleti i gërmave ka një madhësi prej 472 megabajt dhe mund ti shkarkoni të gjitha pakot menjëherë përfshi gjuhën kineze, madje edhe Koreane. (PCWorld Albanian)

Kompleti i ri i gërmave të Google funksionon me mbi 800 gjuhë në mbarë botën
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)