Avast “mashtron” 1,200 delegatë republikanë në SHBA, lidhen me rrjete Wi-Fi të pasigurta

Publikuar më: 28-07-2016

donald-trump-gop-conventionNjë firmë e sigurisë i ka luajtur një rreng delegatëve të Konventës Kombëtare të Republikanëve në SHBA duke i mashtruar të lidhen në rrjete Wi-Fi të pasigurtë afër  kuvendit në Cleveland të Ohio, në mënyrë që të tregojë se sa të paedukuar janë njerëzit e thjeshtë, madje edhe politikanët për sa i përket teknologjisë dhe sigurisë online.

Punonjësit e Avast hapen rrjete Wi-Fi në vendodhje të ndryshme rreth Quicken Loans Arena dhe në Cleveland Hopkins Internatinal Airport dhe i vendosen emra secilit rrjet. Këto emra imitonin emrat e hotspoteve Wi-Fi të njohur, ose kishin kuptim politik.

Disa nga nga hotspotët kishin emra si, “Google Starbucks”, “Xfinitywifi” dhe “Attwifi” që dukeshin si shërbime të vërteta ose emra politik si, “Votoni Trump!Free Wi-Fi”, “Votoni Hilary!Free Wi-Fi”.

Avast zbuloi se mbi 1200 delegatë të GOP u lidhen në këto rrjete brenda dite, duke transmetuar 1,6Gbps, me 70% të përdoruesve të lidhur në rrjetin me baze Trump, ndërsa 30% me baze Hilary. Ndërkohë identiteti i 68.3% i përdoruesve ishte i ekspozuar ndaj punonjësve që po zhvillonin këtë eksperiment dhe mund të shikonin se 44.5% e tyre po kontrollonin e-mail ose po bisedonin përmes aplikacioneve të komunikimit. Avast ka premtuar që nuk do t’i bëjë publike këto të dhëna. (PCWorld Albanian)

Avast “mashtron” 1,200 delegatë republikanë në SHBA, lidhen me rrjete Wi-Fi të pasigurta
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)