AMC, Eagle Mobile dhe Vodafone do të fillojnë zyrtarisht ofrimin e shërbimeve 4G më 1 Shtator

Publikuar më: 27-05-2015

4g-lte-logoAutoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare ka njoftuar se pas datës 1 Shtator do të fillojë ofrimi i shërbimeve 4G LTE në Shqipëri. Në fakt ky është afati që I duhet AKEP për të përgatitur spektrat në frekuencat 900/1800 Mhz përmes së cilave do të ofrohet ky shërbim.

U kemi vënë në dijeni gjithashtu për akordimin e liçensave 4G për operatorët AMC, Vodafone dhe Eagle Mobile në muajin Mars, fituan dy të drejta përdorimi në frekuencat 900/1800 Mhz duke paguar  9 milion, 6.8 milion dhe 7.7 milion Euro dhe në total AKEP arkëtoi 23.5 milion për këto autorizime.

Por AMC dhe Vodafone u bënë pjesë edhe tenderit të dytë 4G këtë here në frekuencat 2600 Mhz ku secili prej operatorëve fituan katër blloqe 2×5 Mhz. Tashmë ne kemi një pyetje të thjeshtë: A do të mundësohet ofrimi i internetit 4G LTE edhe në frekuencat 2600 Mhz njëherazi me ato 900/1800?

Një gjë është e qartë. Së shpejti qytetarët shqiptarë do të kenë akses në internet super të shpejtë por mos harroni të siguroheni se keni një telefon që mbështet rrjetet 4G. (PCWorld Albanian)

AMC, Eagle Mobile dhe Vodafone do të fillojnë zyrtarisht ofrimin e shërbimeve 4G më 1 Shtator
2 votes, 3.00 avg. rating (68% score)